Do these plugs look bad??

155dB5.0

Member
Jul 2, 2003
165
7
18
Upper MI
Tossed some new plugs in today, the old ones look realy wet. Im know expert so tell me what you think of them? Car seems to be running rich, FP is set at about 39 psi with vacume off, any ideas?
 

Attachments

  • Sponsors(?)


Mustang5L5

A little massaging and it went right in
Mod Dude
Feb 18, 2001
32,091
8,267
224
Massachusetts
A couple of them look like they have significant deposits of carbon forming. How does the car run? Might be worthwhile to run the codes and do a cylinder balance test to see if all cylinders are firing equally. Might have a weak cylinder or two.
 

155dB5.0

Member
Jul 2, 2003
165
7
18
Upper MI
Only codes I got were 33 and 66, it seems to run ok, some idle surge but it docent seems like it pulls as hard as it used to. Tailpipes are also full of black soot.
 

155dB5.0

Member
Jul 2, 2003
165
7
18
Upper MI
Well i did clean the MAF and i havent cleared the computer yet, maybe i need to do that frist and then see if it pops up again. Im hoping the MAF is not bad cause its not that old, pro-m 75mm for 24# injectors.
 

Mustang5L5

A little massaging and it went right in
Mod Dude
Feb 18, 2001
32,091
8,267
224
Massachusetts
Well, either way, youhave some deposits on some of those plugs. Might have some leaky valve seals or burning oil through other means on a few cylinders.
 

155dB5.0

Member
Jul 2, 2003
165
7
18
Upper MI
Yea i agree with the buring oil, it never burned oil untill i put new heads on, i got them used, so i thinking it is the valve seals to.