Cooling fan not coming on, and no power once up to temp

Lawdawg86

Member
Sep 30, 2020
84
12
18
35
Arkansas
2000 3.8, ive been working on, I finally got most of the crap figured out on it, but one thing that keeps bugging me is that cooling fan. It won’t come on at temp, there’s no power at temp, and even when I turn on the ac the fan doesn’t come on. Where is the dang fuse to it under the hood or what? I can’t find it to save my life. One said hot all the time and 60amp fuse but wasn’t sure if that was it or where the hell its at.. help me fellas. If I can’t find this fuse or issue I’ll have to do something else. I’m pretty sure that’s why this damn thing has been bubbling some, and the mechanic didn’t even know where it’s at. My freaking Chilton manual is no help. I’m bout to just wire it to a hot on with key and see if that works. I’m getting tired of messing with it not working. I mean would that even work? Just wiring one to ground and the other to a known positive to run when key is on?
 
  • Sponsors(?)


Lawdawg86

Member
Sep 30, 2020
84
12
18
35
Arkansas
ive also backprobed the orange/black wires when its warmed up and nothing, I also jumped the wire harness that goes to coolant temp sending unit, and the fan never came on. So fuse??? Really needing the help, I'm on disability, and done have the money to be throwing at this thing. I can't even find the fuse
 

Lawdawg86

Member
Sep 30, 2020
84
12
18
35
Arkansas
Went and checked, fan will come on with 12V hooked to it, but not when it’s supposed to while hooked up with the stock harness. I’m at a loss, my back is killing me and I don’t know what to do. Will it hurt anything to unhook the stock harness hooked to the fan and run a switch to it to turn it on and off, or what.
 

Lawdawg86

Member
Sep 30, 2020
84
12
18
35
Arkansas
It was the CCRM. I had a spare, and wire laying around from a previous drag car build, so I put that one in there. It was getting on the verge of hot when I noticed it