What is this?!

dyeLucky

New Member
Apr 15, 2018
11
0
1
31
Rock Hill, SC
#1
Hey guys,

I'm trying to figure out what this is on my "new" (to me) project 03 Mustang GT. I think it's the connector for the intake temperature, but I've tried purchasing one from auto store...No luck. Is this what it is? If so, why in the world is this not fitting?!?! I've included a picture of the connector and the other end of it (mounted on the head).

IMG_20180415_210140.jpg


IMG_20180415_210124.jpg
 
  • Sponsors (?)

dyeLucky

New Member
Apr 15, 2018
11
0
1
31
Rock Hill, SC
#6
The picture that has the arrow on it, shows what I'm looking for. It's the left side of the harness and what it goes to.
 

Noobz347

Stangnet Facilities Maint Tech... Er... Janitor
Admin Dude
Jan 4, 1985
25,210
8,189
224
Box behind Walmart
www.stangnet.com
#9
I'll have to move the wire looms and let you know, but where is it supposed to go to @Noobz347?!
Kind of hard to konw without knowing what the wire colors are. Looking at just the connector, it looks like:

1523909501024.png


The wire stripes should be Gray/Red and Dark Green/White if it's the connector for the Output Shaft Sensor.
 

dyeLucky

New Member
Apr 15, 2018
11
0
1
31
Rock Hill, SC
#10
The wire "circled" in this picture @Noobz347 ?! It's not even long enough to reach the transmission. It's just long enough to reach the area where the air intake temperature sensor would be.

IMG_20180415_210124.jpg
 

Noobz347

Stangnet Facilities Maint Tech... Er... Janitor
Admin Dude
Jan 4, 1985
25,210
8,189
224
Box behind Walmart
www.stangnet.com
#12
I don't have a complete diagram in-front of me but look for a harness with the other half of that connector. If it's the one I'm thinking of, it should run all the way to the transmission.


All the way back to: C133

1523913236040.png
 

dyeLucky

New Member
Apr 15, 2018
11
0
1
31
Rock Hill, SC
#13
I don't have a complete diagram in-front of me but look for a harness with the other half of that connector. If it's the one I'm thinking of, it should run all the way to the transmission.


All the way back to: C133

View attachment 603681

Thanks for being the only person to respond @Noobz347! I just found out what it was...It was the Heated PCV valve connected!!!

IMG_20180416_173620.jpg
 

Noobz347

Stangnet Facilities Maint Tech... Er... Janitor
Admin Dude
Jan 4, 1985
25,210
8,189
224
Box behind Walmart
www.stangnet.com
#14
No worries. I was wracking my brain to think of which plugs had only two wires. I'm not as familiar with your car as I am with the Fox body.

Glad you got it sorted out! :nice:
 

mogs01gt

Founding Member
Jul 22, 2002
3,116
28
119
38
Ohio
#15
Wow, never knew the 03's had that! My 01 doesnt.